tiistai 14. kesäkuuta 2016

Grillikausi avattu - tavallaan

Viime viikonloppuna minun teki mieli grilliruokaa. Vaikka säät olivat mitä olivat, oli sitä kuitenkin saatava. Niinpä tyydyin käyttämään uunin grillivastusta halajamani ribsien valmitukseen. Hyvin ne onnistuivat niinkin.

Ohje vaatii aikaa, mutta on muuten hyvin helppo. Aktiivinen tekemisenkin määrä jää pieneksi, sillä suurin osa ajasta menee passiiviseen odotteluun.

Ribsien kaveriksi tein chilillä, limellä ja kalakastikkeella maustettua coleslawta ja makeita, maustettuja pähkinöitä.



Ribsit

2 kg possun ribsejä

Pintamausteseos
4 valkosipulin kynttä
2 rkl suolaa
2 rkl fariinisokeria
2 tl chilijauhetta
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria

Keitinliemi
0,5 l cokista
1 l omenamehua

Pinnalle
1 ruukku korianteria
1 punainen chili

1. Pilko valkosipulinkynnet pieneksi hakkeeksi. Sekoita muut mausteet yhteen ja hiero ribsien pintaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 h, mielellään yön yli.
2. Pilko ribsit kattilaan sopiviksi paloiksi. Kaada päälle cokis ja omenamehu. Keittele miedolla lämmöllä 2 h ja anna sen jälkeen ribsien muhia viilenevässä keitinliemessä puolisen tuntia.
3. Keitä keitinliemi kasaan niin, että sitä on jäljellä n. 2 dl. Laita samalla joko grilli tai uuni grillivastuksilla kuumenemaan.
4. Valele kokoonkeitettyä keitinlientä ribsien pintaan ja grillaa tai paista uunissa 5-10 minuuttia. Valele vielä grillistä tai uunista tulon jälkeen ribsit keitinliemellä.
5. Hienonna korianteri ja chili ja ripottele ribsien pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti