torstai 2. kesäkuuta 2016

Ei-niin-kuvauksellinen-pasta

Meillä maanantaina taisi olla ensimmäinen hellepäivä - ihan varma en ole, menikö virallisella mittauspisteellä raja rikki, mutta meillä kotona mittari näytti +25 astetta. Tästä syystä halusin tehdä jotain supernopeaa ruokaa.

Lainasin jonkin aikaa sitten kirjastosta Italian kasviskeittiön parhaita-kirjan jostakin 90-luvulta. Ohjeet ovat kuitenkin klassikkoja, joten sinänsä teksti ei ole vanhentunutta. Lueskelin kirjan läpi ja merkkasin mielenkiintoiset ohjeet post-it-lapuilla. Hellepäivän pastaksi valikoitui post-iteista sipulipasta. Tämä pasta ei ole kovin fotogeeninen, mutta maultaan lempeän lohturuokamainen.


Sipulipasta

1 nippu uutta sipulia
25 g voita
1/2 dl vettä
1 dl kermaa
1/4 tl muskottipähkinää
1 dl silputtua persiljaa
suolaa ja pippuria

200 g pastaa

1. Pilko sipuli melko pieniksi renkaiksi ja sulata kannellisessa pannussa voi, johon lisäät sipulin. Laita samalla pastavesi kiehumaan.
2. Kuullota sipulia pannulla voissa, kunnes se alkaa pehmetä. Lisää pannuun vesi ja laita kansi päälle. Hauduta sipuleita viitisen minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.
3. Lisää pasta kiehuvaan veteen ja kun pasta on valmista, valmista kastike loppuun. Lisää sipuleihin kerma ja mausteet. Kiehauta vielä kerran.
4. Sekoita pastan joukkoon kastike. Tarjoile parmesanin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti