tiistai 17. toukokuuta 2016

Juustokakku uunissa

Viime perjantaiaamuna minun alkoi tehdä mieli juustokakkua. Siis ihan hirveästi. Sellaista uunissa tehtyä. Kaupasta oli ostettava tarvikkeet ja leivottava sellainen samoin tein. Herkuttelimme sillä sitten koko viikonlopun.

Googletin reseptin ja muuntelin sitä hiukan omaan makuuni sopivaksi. Ja varsin hyvä siitä tulikin. Reseptissä kehotettiin pitkään paistoon matalassa lämmössä. Tämä oli loistava vinkki, sillä usein uunissa paistettaviin juustokakkuihin syntyy kuorta, mutta tällä neuvolla kakku pysyi kauniin vaaleana koko paiston. Sen sanottiin myös estävän halkeilua, mutta minun kakkuni oli kuitenkin halkeillut.

Tein kaveriksi kakulle mansikkasosetta 500 g pakastemansikoista ja muutamasta ruokalusikasta marmeladisokeria. Se ei ole pakollista, mutta herkullista kuitenkin!


New York Cheesecake

Pohja
150 g Digestive-keksejä
50 g voita

Täyte
600 g Philadelphia-tuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
2 dl sokeria
3 munaa
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu/ 2 tl vaniljasokeria
2 rkl vehnäjauhoja

1. Tee pohja murskaamalla keksit jauhomaisiksi. Sulata voi ja lisää sen joukkoon keksimurska. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos tiiviiksi pohjaksi.
2. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, mascarponejuusto ja sokeri yhteen. Lisää munat yksi kerrallaan seokseen. Lisää lopuksi sitruunan raastettu kuori ja mehu tai vaniljasokeri sekä vehnäjauhot. Kaada täyte pohjan päälle.
3. Kypsennä juustokakkua 150 asteisessa uunissa tunnin ajan. Käännä sitten uuni pois päältä ja kypsennä kakkua vielä tunti uunin jälkilämmössä. Anna kakun jäähtyä vielä uunista tulon jälkeen ainakin huoneenlämpöiseksi. Jos maltat, laita kakku vielä jääkaappiin, sillä se on parasta vierailtuaan yön yli siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti