tiistai 3. toukokuuta 2016

Marusekissa

Joka kerta kun lähdemme ajamaan Ilmajoelta Järvenpäähän käymme Tampereella syömässä. Kriteeristö ravintolalle on tällöin kova: pitää päästä helposti autolla, pitää olla nopea, pitää olla lapsiystävällinen, pitää olla hyvää... Käytännössä valitsemme usein hampurilaisten ja Marusekin välillä.

Maruseki on meidän näkökulmastamme paremmalla puolella Hämeenkatua sijaitseva japanilainen ravintola, joka tarjoaa sushia, mutta myös muita japanilaisia ruokia. Suurin osa annoksista on helposti jaettavissa, joten ravintolassa onkin kiva tilata pöytä täyteen pikku herkkuja.

Olemme syöneet Marusekissa sushilajitelmia, useita pääruokia, tempuraa, dumplingseja... oikeastaan listalta kaikkea muuta, paitsi jälkiruokia. Jotenkin aina on sellainen fiilis, että jälkkäri jää välistä. Johtunee kalpis-limsasta (erittäin esanssinen juoma, jota on pakko tilata joka kerta!).

Vappua edeltävänä perjantaina ajelimme etelään ja uumoilimme, että emme saa ravintolasta pöytää, koska se oli juuri sinä päivänä avattu remonttitauon jälkeen. Matti kuitenkin soitti ja yllätys oli iloinen, kun saimme pöydän.


Tällä reissulla syötäväksi valikoitui yakigyoza-nyyttejä, friteerattua kanaa ja shiso-majoneesia, caterpillar-susheja sekä possunposkea ja punakaalta. Parhaaksi annokseksi nousivat molempien mielestä caterpillar-sushit, jotka itseasiassa maistuivat hyvin vähän perinteiseltä sushilta. Vee sai tempuralohi- ja munakasnigirejä sekä edamamepapuja, jotka näyttivät maistuvan.

Monen käyntikerran jälkeen voin iloisesti suositella Marusekia, jos mielii japanilaista purtavaa. Välillä keittiö on hitaahko ja välillä se toimii oikein reippaasti. Tarjoilijat ovat olleet joka kerralla ystävällisiä. Veen käytös ei tällä kertaa ollut oppikirjasta ja pöytämme oli melko siivoton, mutta silti saimme osaksemme hymyjä ja Vee pienen, keltaisen origamilinnun lähtiessämme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti