torstai 5. toukokuuta 2016

Suolaista mansikkaa

Olen sortunut jo muutaman kerran espanjalaisiin mansikoihin. Siellä ne seisovat kaupan hyllyssä tuoksuvina, heleän punaisina ja kutsuvina... enkä voi vastustaa kiusausta.


Jos sinullakin on ongelmana, että himoat mansikoita, mutta tiedät, etteivät ne maistu vielä niin suloisen makeilta kuin kotimaiset, on ongelmaan oiva ratkaisu. Juuri näitä, hiukan kirpeitä mansikoita, on paras käyttää salaatteihin ja muihin suolaisiin ruokiin.

Tämä ohje on osviitta, voit vaihtaa juuston tai salaatin tai molemmat, lisätä vaikka avokadoa ja hyviä pähkinöitä. Se, mitä en jättäisi pois on liraus balsamicoetikkaa. Mansikat ja balsamico on mielestäni match made in heaven.


Mansikkasalaatti

250 g mansikoita
1 ruukku Crisp-salaattia
1/2 kurkku
1 uusi sipuli
75 g Luostari-juustoa
1 kourallinen basilikaa
1 tl balsamicoa
1 rkl oliiviöljyä
ripsaus suolaa ja pippuria

1. Siivuta mansikat. Revi salaatti ja pilko kurkku, sipuli ja juusto pieniksi, neliskanttisiksi paloiksi.
2. Kokoa salaatti kulhoon ja tiputtele basilikanlehdet sen päälle.
3. Kaada salaatin päälle balsamico, oliiviöljy ja ripsaus suolaa sekä pippuria.
4. Tarjoa leivän kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti