tiistai 12. huhtikuuta 2016

Parsakausi korkattu

Korkkasimme parsakauden. Melkein en kehtaa myöntää, mutta perulaisilla parsoilla. Siksi en tehnyt mielestäni parasta parsaruokaa, parsaa ja kananmunaa, vaan parsa oli tässä ruuassa sivuroolissa. Ihan virallista korkkausta varten pitää odotella lähempänä kasvatettuja parsoja.

Koska viimein myös Pohjanmaalla on alkanut ihan oikea kevät ja tennareilla on voinut tallustaa, ainakin lyhyen nukutusvaunulenkin, piti parsoille saada keväinen estradi. Ja mikäs sen keväisempää kuin pasta primavera.

Herkku on Matin suosikkipastoja ja minäkin pidän siitä paljon, vaikken yleensä kermaisia pastoja korkealle rankkaakaan. Tein tähän kasvissoiroja porkkanasta ja vasta jälkikäteen tajusin, että kesäkurpitsa olisi ollut teemaan sopivampi valinta.



Pasta primavera

100 g spagettia
8 porkkanaa/kesäkurpitsa
(tai 200 g pastaa)

Kastike
1 pieni sipuli
2 kynttä valkosipulia
80 g tuoretta pinaattia
200 g pakasteherneitä
nippu parsaa
250 g mascarponea
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl valitsemiasi yrttejä
mustapippuria
suolaa

Tarjoiluun
parmesanjuustoa


1. Leikkaa julienne-leikkurilla porkkanoista tai kesäkurpitsasta pitkiä soiroja. Pilko samalla kastiketta varten sipuli ja valkosipuli pieneksi. Käsittele parsa niin, että otat molemmista päistä kiinni ja taivutat. Parsa katkeaa aina siitä kohdasta, jossa puumainen osuus loppuu. Pilko parsa kukintonsa kokoisiksi paloiksi.
2. Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pastaa n. 10 minuuttia hyvin suolatussa vedessä ja lisää kahdeksi viimeiseksi minuutiksi kasvissoirot.
3. Kun olet laittanut pastan kiehumaan, ala valmistaa kastiketta. Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli. Lisää muutamassa erässä pinaatin lehdet ja paista kunnes ne ovat kutistuneet. Lisää sitten herneet.
4. Kun herneet ovat lämmenneet, lisää mascarponejuusto ja pilkottu parsa. Anna kiehahtaa.
5. Kun pasta on valmis ja valutettuna, mausta kastike sitruunanmehulla ja raastetulla kuorella, yrteillä (minulla oli basilikaa, minttua, ruohosipulia ja tilliä) sekä suolalla ja pippurilla.
6. Sekoita pasta ja kastike sekaisin kastikepannulla ja laita koko komeus tarjoiluastiaan. Raasta päälle parmesanjuustoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti