tiistai 5. huhtikuuta 2016

Muffinsseja kahdella tapaa

Tein Veen 1-vuotissyntymäpäiville kakun sijaan muffinsseja. Vein niitä myös tuliaisena paikallisten äitien tapaamiseen, koska kolmestakymmenestäkuudesta kappaleesta jäi muutama syömättä.

Muffinssit saavuttivat suosiota, erityisesti sellaisten henkilöiden parissa, jotka ovat persoja makealle. Olen itsekin sitä mieltä, että tämä on parhaimpia perusmuffinssiohjeitani. Voin ja sokerin vaahdottaminen tekee leivoksista tiiviimpiä ja kosteampia kuin muna-sokeri-vaahtoleivonnaisista.


Muffinssit (12 kpl)


Taikina

115 g voita
1 1/4 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu/ 1 tl vaniljauutetta ja 1 rkl maitoa

1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää seokseen kananmunat yksitellen ja vatkaa hyvin välissä.
3. Lisää vehnäjauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe taikinaan.
4. Lisää lopuksi sitruunan mehu ja raastettu kuori, jos haluat sitruunaisia muffinsseja tai vaniljauute ja maito, jos haluat vaniljaisia muffinsseja.
5. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kullankeltaisia. Jäähdytä.

Kuorrute

250 g mascarponea
100 g voita
500 g tomusokeria
1-2 rkl sitruunamehua/ 1-2 tl vaniljauutetta

1. Vatkaa mascarpone, voi ja tomusokeri tasaiseksi kuorrutteeksi.
2. Lisää sitruunamehu tai vaniljauute valintasi mukaan. Määrällä voit säädellä kuorrutteen makua.
3. Koristele pursotuksin tai levittämällä kuorrute veitsellä. Hyvä ohje pursotuksiin löytyy täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti