tiistai 26. huhtikuuta 2016

Kurkkaus Afrikkaan

Maanantaina pääni oli täysin tyhjä ja ruuanlaiton miettiminen tuntui takkuiselta. Turvauduin Soppa365-sivustoon ja löysin sieltä maapähkinäkeiton, johon lisäsin alkuperäisen reseptin mukaisesti bataattia ja kanaa.

Maapähkinäkeitto on kotoisin Afrikasta ja sen kanssa piti saada jotakin leipää. Päädyin googlettamaan siis afrikkalaista leipää. Ja löysinkin erityisesti somalialaisia leipiä. Vaikka somalit ovat Suomen kolmanneksi isoin vieraskielinen väestöryhmä, tajusin, etten tiedä somalialaisesta keittiöstä mitään.

Mutta nytpä tiedän! Ainakin sen, että heidän muufo-leipäsensä on herkullinen. Matti äänesti näitä vahvasti jatkoon.



Muufot korianterilla ja sipulilla (8-10 kpl)

5,5 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl maissijauhoja
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 pss kuivahiivaa
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
1 pienehkö sipuli hienonnettuna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
6,5 dl lämmintä vettä

öljyä paistamiseen

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää hienonnettu valkosipulin kynsi, sipuli ja ruukullinen korianteria.
2. Lisää vesi vatkaten puukauhalla rivakasti. Anna taikinan tekeytyä 2 tunnin ajan (itse en näin kauan odottanut, vaan aloin paistopuuhiin jo puolen tunnin jälkeen.
3. Kaada pieni liraus öljyä pienelle pannulle (blinipannun kokoiselle) ja paista muufoa, kunnes toinen puoli on kullanruskea. Kaada hiukan öljyä muufolle ennen kääntämistä. Paista myös toinen puoli kullanruskeaksi.
4. Tarjoile keiton tai pataruuan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti