Havahduin tähän, kun etsin aamiaisjogurttiini mansikoita. Koko 20 kiloa on syöty jo parempiin suihin! Mutta lakkaa, jota en muista pakastaneeni, löytyi sitten senkin edestä. Sitä aamupalalle manteleiden kera ja silti yksi purkki liikeni leivontaan.
En ole vielä keksinyt sellaista nostotekniikkaa, että yksikään kakkulevy pysyisi mallissaan. Tästä syystä britakakussa toimin niinkin vääräoppisesti, että levitän täytteet levyn päälle. Ihan reunoille asti en kuitenkaan, sillä hitunen marengin rapeudesta pitää säästää.
Lakkabrita
Pohja
125 g voita
1 dl sokeria
2 keltuaista
1,5 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Marenki
2 valkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Kiisseli
1 l
lakkoja
0,5 dl
sokeria
n. 1 rkl
perunajauhoja
n. 2 rkl
vettä
Lisäksi
2 dl kermaa
2 tl sokeria
100 g mantelilastuja
1. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri
vaahdoksi ja lisää keltuaiset.
2. Sekoita jauho ja leivinjauhe yhteen. Lisää voi-sokerivaahtoon
vuorotellen kuivia aineita ja maitioa.
3. Voitele ja korppujauhota vuoka ja kaada pohjataikina siihen.
Paista pohjaa uunissa n. 10 min.
4. Vatkaa saman aikaan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa
valkuaisten sekaan sokeria puoli desiä kerrallaan, kunnes sokeri sulaa
vaahtoon.
5. Nostele marenki sivellään puoliksi paistuneen pohjan päälle ja
anna kakun paistua vielä vartin verran.
6. Kakun jäähtyessä valmista lakkakiisseli. Paseeraa lakat
metalliverkkosiivilän läpi, mikäli haluat siemenet pois. Laita lakat kattilaan
sokerin kanssa ja anna kiehahtaa. Lisää vesitilkkaan sekoitettu perunajauho
vähitellen kiisseliin, kunnes se on sopivan suuruista.
7. Anna myös kiisselin jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa kerma
vaahdoksi. Mausta se sokerilla. Lisäksi paahda mantelilastut pannulla
kullanruskeiksi.
8. Kokoa britakakku levittämällä lakkakiisseli kakkupohjalle,
kerma sen päälle ja ripottelemalla komeudeksi vielä paahdetut mantelilastut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti