maanantai 7. maaliskuuta 2016

Salaattikääröt

Söimme koko viikon perusruokien perusruokia: makaroonilaatikkoa ja jauhelihakeittoa. Viikonloppuna tekikin sitten jo mieli muunlaisia makuja ja inspiraatio kohdistui aasialaiseen ruokaan. Keittiön ikkunalla nököttävät yrtit viimeistelivät päätöksen ja aterian.



Salaattikääröt aasialaisilla kanapullilla

Kanapullat
400 g broilerin jauhelihaa
1/2 dl turkkilaista jogurttia
3/4 dl korppujauhoja
1/2-1 tl chilitahnaa
1/2-1 tl inkivääritahnaa
1 valkosipulin kynsi
1 rkl kalakastiketta
1 rkl soijaa

Nuudelisalaatti
2 pussia riisinuudelia
1 ruukku minttua
1 ruukku korianteria
1 dl suolapähkinöitä
1 dl kuivattua sipulia
1/2-1 punainen chili
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa
4 rkl seesamöljyä
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl sitruuna- tai limemehua

Lisäksi
1 kerä cosmopolitansalaattia
1 dl kookoskermaa

1. Aloita lihapullien valmistuksella. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kulhossa jogurtti, korppujauho ja mausteet yhteen. Anna turvota hetki. Lisää pullataikinaan broilerin jauheliha. Pyöritä massasta pieniä pullia, n. 16 kpl, ja laita ne uunipellille. Kypsennä kanapullia uunissa n. 15 minuuttia.
2. Pullien kypsyessä valmista nuudelisalaatti. Laita riisinuudelit kulhoon ja kiehauta litran verran vettä. Kaada vesi nuudelien päälle.
3. Silppua salaattia varten minttu ja korianteri varsineen pieneksi hakkelukseksi. Rouhi suolapähkinät pienemmäksi. Laita yrtit, suolapähkinärouhe ja kuivattu sipuli salaattikulhon pohjalle.
4. Valuta nuudelit ja kaada niiden päälle siivilässä kylmää vettä, että ne jäähtyvät nopeasti. Kumoa nuudelit salaattikulhoon. 
5. Pieni chili ja valkosipulinkynsi hakkelukseksi ja sekoita kastike juomalasissa niistä, suolasta, seesam- ja rypsiöljystä sekä sitruuna- tai limemehusta. Kippaa kastike salaattikulhoon.
6. Sekoita kaikki salaattiainekset nyt yhteen ja jätä se maustumaan huoneenlämpöön, kunnes lihapullat ovat valmiita.
7. Riivi salaatinlehdet irti toisistaan. Pienimmät sisälehdet voi säästää seuraavan päivän salaattia varten. Kokoa annos laittamalla salaatinlehdelle pari ruokalusikkaa nuudelisalaattia, pari kanapullaa ja kruunaa koko komeus teelusikallisella tai kahdella kookoskermaa.  

4 kommenttia:

  1. Voisiko noi maustetahnat korvata jauheella? Ja jos, niin millaisia määriä laittaisit? Kaikki muut ainekset löytyi lähikaupasta, mutta tahnoja ei näkynyt..

    VastaaPoista
  2. Kuten jo puhelimessa puhuttiin niin voi korvata. Sanoisin, että chiliä n. 1/2 tl ja inkivääriä ehkä suurin piirtein saman verran, ehkä vähän vähemmän. Toki jos tykkää tulisesta, niin sitten enemmän chiliä. Mä laitoin n. 1 tl chilitahnaa eikä pullat mun suuhun kovin tulisia olleet.

    VastaaPoista
  3. Täytyy sanoa, että hyviä tuli vaikka minun sisäänlukutaito joutui taas koetukselle kun turvottelin ihan vääriä ainesosia, mutta pullia sain aikaiseksi ja kelpasi koko perheelle. Teen toistekin!

    VastaaPoista
  4. Hyvä, hyvä :) eipä se varmaan oo niin justiin ton reseptin kanssa.

    VastaaPoista