tiistai 22. maaliskuuta 2016

Porkkanasta pastaa

Olen toki kuullut "pastasta", joka tehdään kasvissoiroista, aiemminkin, mutta pitänyt ideaa erikoisruokavalioiden juttuna (ja satun pitämään pastasta aika paljon). Kasvisten syönnistä olen ruokavalioista viis innostunut ja haluan oppia käyttämään niitä mahdollisimman monipuolisesti ja uusin tavoin.

Asenteeni kasvissoiroihin muuttui, kun luin tämän tämän blogin ohjeen. Pastaa ja kasviksia. Ei mitään poissulkevaa, just mun juttu. Soiroja varten piti tilata julienneleikkuri täältä. Älä edes harkitse tekeväsi tätä reseptiä ilman sitä. Ellet ole huippu veitsen käsittelyssä.

Syötyäni tätä pastaa, olin myyty. Kasvissoirot ovat tulleet jäädäkseen.



Porkkanapasta paahdetulla valkosipulilla ja fetalla

8 porkkanaa
80 g spagettia
6 valkosipulin kynttä
30 g voita
40 g pinjansiemeniä
200 g fetaa
1/2 dl korppujauhoja
pari kourallista yrttejä, rucolaa, pinaattia
mustapippuria


1. Kuori porkkanat ja suikaloi ne julienneleikkurilla. Loppuohjeen yrtit voi pilkkoa samaan syssyyn. Voit käyttää mieleisiäsi yrttejä, pinaattia tai rucolaa. Minä laitoin basilikaa ja minttua.
2. Laita hyvin suolattu pastavesi kiehumaan ja pilko samaan aikaan valkosipulin kynnet ohuiksi lastuiksi. Jos määrä hirvittää, sitä voi vähentää.
3. Kun vesi kiehuu, kippaa pastat sekaan. Tarkoitus on lisätä porkkanat viimeiseksi kolmeksi minuutiksi, joten vähennä kolme minuuttia pastan ohjeistetusta keittoajasta ja väännä lopputulos munakelloon.
4. Laita voi pannulle ja kun se on lähes sulanut lisää joukkoon valkosipulit. Paistele valkosipuleita miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät ja voi muuttuu kullanruskeaksi. Lisää pinjansiemenet, hämmennä hetki ja siirrä pannu sivuun.
5. Kun pasta on lähes kypsää, lisää porkkanasoirot kattilaan viimeiseksi kolmeksi minuutiksi.
6. Murentele fetajuusto tarjoiluastian pohjalle. Valuta valmis pasta-porkkanaseos ja sekoita se fetan joukkoon. Ripota korppujauhot ja yrtit pastan sekaan ja kaada päälle vielä pinjansiemen-voi-seos. Mausta mustapippurilla. Jos haluat, voit raastaa hiukan parmesania pastan pinnalle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti