tiistai 15. maaliskuuta 2016

Pikkuisen terveellisemmän äidin luomat lettumuistot

Pienenä rakastin niitä aamuja, kun isä sanoi: "Tänään voitaisiin paistaa lettuja." Lettuihin liittyy ikuinen kesä, auringon paiste ja hampaissa ritisevä sokeri.  Rapeareunaiset letut, joita useimmat kutsuvat pitsireunaisiksi, minä nimesin aurinkoletuiksi. Vaarini paistoi parhaat sellaiset.

Lettuihin liittyy myös sellainen taika, että niitä ei voi tehdä huonolla tuulella. Kun paistetaan lettuja, on kaikki hyvin.

Paistoin Veelle ekat letut viikonloppuna. Koska hän on sen verran pieni, piti niiden tietenkin olla vähän terveellisempiä kuin perinteisten lettujen. Näitä voi ehkä myös syödä hitusen paremmalla omallatunnolla kuin tavallisia lettuja. Toisaalta, ehkä lettujen syömisestä ei pidä poteakaan huonoa omaatuntoa...

Yhtä kaikki, nämä olivat oikein hyviä. Yleensä banskuletut maistuvat vähän liian terveellisiltä, mutta näissä oleva suola paransi makua huomattavasti ja leivinjauhe teki lettusista pancakemaisempia.


Banaanipannukakut

2 (yli)kypsää banaania
3 munaa
2 dl kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
öljyä tai voita paistamiseen

1. Voit käyttää lettujen tekemiseen joko tehosekoitinta tai sauvasekoitinta. Pilko kulhoon tai tehosekoittimeen banaanit. Riko perään kananmunat ja lisää kuivat aineet. Surruta sekaisin lettutaikinaksi.
2. Paista pannukakkuja pienellä blinipannun kokoisella pannulla tai pikkulettupannulla. Levy saa olla keskiteholla. Käännä lettu vasta, kun taikina on hyvin hyytynyt. Blinipannulla sain taikinasta aikaiseksi neljä lettua.
3. Tarjoa banaanipannukakut kreikkalaisen jogurtin ja hunajan kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti