perjantai 18. maaliskuuta 2016

Pääsiäispasha

Minulle pääsiäisen odotetuin herkku on pasha. Äitini on aina valmistanut sitä pääsiäiseksi. Kun muutin Pohjanmaalle, tajusin, ettei täällä juurikaan syödä pashaa. Matillekin herkku oli jäänyt vieraaksi. Niinpä soitin äidille ja pyysin reseptin.

Ja huomautettakoon, että tässä on siis voita. Ja sokeria. Ja rahkaa (eikun, sehän oli terveellistä). Ja mielestäni muu on huijausta.



Pasha

1 sitruuna
200 g voita
2 dl sokeria
2 keltuaista
500 g rahkaa
1 tl vaniljajauhetta tai 2 tl -sokeria
(2 rkl sukaatteja)

1. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu talteen.
2. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita voin ja sokerin joukkoon keltuaiset ja rahka. Mausta seos vaniljalla, sitruunan kuorella ja mehulla.
4. Vuoraa harsomaisella kankaalla muotti, jota haluat käyttää pashan valmistukseen. Voit käyttää pashamuottia, kahvinsuodatinta tai syvän mallista siivilää. Minä luotan Ikean siivilään. Lusikoi pashaseos muottiin ja laita muotin alle kulho, johon liika neste valuu. Kääräise harson päät pashamassan päälle ja laita vielä lautanen painoksi.
5. Valuta pashaa vuorokauden verran. Tämän jälkeen kumoa se pienelle tarjoilualustalle ja koristele pääsiäiskarkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti