torstai 24. maaliskuuta 2016

Mangosalsa ja kaverit

Yksi tämän kuun sesonkihedelmistä on mango. Harmittavasti en ole itse löytänyt kaupasta kunnon kypsiä yksilöitä, joten muutama hedelmä on seissyt huoneenlämmössä meillä kypsymässä. Viikonloppuna päätin käyttää vielä hiukan raa´an mangon salsaan, johon sen kirpsakkuus sopikin hyvin.

Me teimme salsan kaveriksi nyhtöpossua, mutta voisin ajatella myös lammaspaistin jämien sopivan tähän. Vaikka sitten pääsiäisen jälkeen. Tähtianis ei ole kovin meksikolainen makumaailmaltaan, mutta diggailen siitä siinä määrin, että sekin pääsi pataan.


Tortillat mangosalsalla ja possulla

Mangosalsa

1 mango
1/2 chiliä
1/4 punasipulia
kourallinen minttua
ripaus suolaa
ripaus sokeria

1. Kuori ja pilko mango pienenpieniksi kuutioiksi.
2. Silppua chili ja punasipuli, jos mahdollista, vielä pienemmiksi kuutioiksi.
3. Pilko minttu hienoksi varsineen kaikkineen.
4. Sekoita kaikki aineet yhteen ja mausta ripauksella suolaa ja sokeria

Juustokastike

2 dl kermaa (tai kermamaitoa)
200 g (cheddar) juustoraastetta

1. Kiehauta kerma kattilassa.
2. Lisää juustoraaste vähissä erissä koko ajan sekoittaen.
3. Anna jäähtyä ja sekoittele kastiketta välillä jäähtymisen aikana ettei juusto jämähdä pohjaan.

Nyhtöpossu

n. 800 g kassleria, possun palapaistia tai lapaa
1 plo olutta (Sol)
2 rkl ruokosokeria (myös intiaani- ja fariinisokeri sopivat)
2 tl suolaa
2 tähtianista
3/4 punasipulia (yksi sipuli siis jaetaan possun ja mangosalsan kesken)

1. Ota valitsemasi possun osa n. 1 tunti ennen valmistusta huoneenlämpöön.
2. Laita possu pataan ja olut perään. Mausta suolalla, sokerilla ja tähtianiksilla. Lohko sipulit joukkoon.
3. Kypsennä possua 125 asteessa neljästä kuuteen tuntia.
4. Ota possu uunista ja nostele kauhalla liha kulhoon. Lisää hiukan lientä perään. Riivi liha rikki, tähän kehoitetaan ottamaan usein kaksi haarukkaa, mutta kokemukseni mukaan muovikauha riittää.

Guacamole

3 kypsää avokadoa
1 valkosipulin kynsi
1 pieni tomaatti
suolaa
pippuria

1. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon.
2. Pilko valkosipuli ja tomaatti pieneksi.
3. Muussaa ainekset yhteen haarukalla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Lisäksi

6 kpl isoja tortillalettuja
korianteria


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti